Cookies

Badmintonsporten skal sikres på Bornholm!

6/18/2012 10:37 AM |  Badminton Bornholm |  Badminton Bornholm
Tidligere på året var der årsmøde hos Badminton Bornholm, hvor der var et pænt fremmøde. Men selvom klubberne bakker godt op, så er det ikke let for badmintonsporten på Bornholm.
 
- Bestyrelsen hos Badminton Bornholm knokler en vis ting ud af bukserne, og de brænder virkelig for badmintonsporten på øen, men de har det svært. De har det svært med at få frivillige, og så har de svært ved at holde på de unge, når de gerne vil studere efter en ungdomsuddannelse, siger direktør i Badminton Danmark, Charlotte Malmroes og tilføjer:
 
- Derfor vil Badminton Danmark gerne gøre en ekstra indsats på Bornholm. De gør meget, og de er gode til at finde talenter, men de har svært ved at få de frivillige til klubberne. Vi vil være med til at skabe et bånd mellem klub og spillere, så når de engang er færdig med deres uddannelse, så har de et godt bånd til det, de kommer fra.
 
Skal gøre Bornholm attraktiv
På Bornholm er der holdturnering for såvel unge som ældre, og i den voksne gruppe er antallet af medlemmer stigende. Og det er noget, man fra Badminton Danmark og Badminton Bornholms side gerne vil udnytte.
 
- Det skal gøres attraktivt for de voksne motionister at blive frivillige i klubberne. Det samme gælder forældrene, når deres unge rejser til fastlandet for at studere. Der er et stort potentiale i forhold til rekrutteringen af frivillige til klubberne, siger Malmroes og tilføjer:
 
- Tendensen er den samme over hele landet, men det er særligt slemt på Bornholm. Hvis klubberne halter, har de ikke overskud til at tænke på udvikling, og når det rammer Badminton Bornholm, rammer det også Badminton Danmark.
 
Får konkrete redskaber fra start
Fra den 29.-30. september skal der være opstartsstævne på Øen, og i den forbindelse bliver der holdt en seance for de tilstedeværende forældre. Seancen kommer blandt andet til at handle om vigtigheden af forældrenes involvering i barnets sport, badmintonregler for forældre og hvordan forældre kan hjælpe klubben og dermed deres barn.
 
- På årsmødet spurgte vi klubberne om, hvordan vi kan hjælpe dem. De mangler uddannede trænere og ledere. I forbindelse med stævnet vil forældrene få nogle konkrete redskaber fra forbundets folk, som har erfaring fra andre steder. Det er redskaber, som de kan bruge med det samme, siger Charlotte Malmroes.
 
Bornholm – også for fremtiden
Der er ikke nedfældet en målsætning for Badminton Bornholm i denne forbindelse, men der er dog én ting, som er vigtigt at have for øje.
 
- Det er ikke forbundet, der sætter målsætningen. Over tid skal der laves en fælles målsætning om, hvor Badminton Danmark kan se sig selv om to, fem og mange år. Men en grundlæggende ting er sikkert: Der skal også være badmintonaktivitet på Bornholm i fremtiden, siger Malmroes.
 
Så er du forældre til en badmintonspiller på Bornholm, så sæt kryds i kalenderen den 29.-30. september og få mulighed for at få de bedste redskaber til lige præcis din klub.
 
For yderligere information kontakt:
Charlotte Malmroes, Direktør Badminton Danmark - 43 26 21 78





 
Eksempler: Allskin.dk - Hudpleje og parfurmer | ConCor - IT-konsulenter



Delete item?